Queens of Kalmar

BRILJANTA TILLSAMMANS

FÖRELÄSER OCH UTBILDAR INOM SEX & SAMLEVNAD, SEXUELLT VÅLD OCH HBTQ

Queens of Kalmar


Queens of Kalmar är en jämställdhetsfestival som startade år 2018 av Briljanta tillsammans och Våga Välja. År 2018 arrangerades den 7-10 mars, i anslutning till Internationella kvinnodagen. Festivalens syfte är att lyfta frågor om kvinnors utsatthet och ojämlika livsvillkor, likväl som att synliggöra och hylla kvinnokraft och goda exempel.


Veckan fylldes av olika aktiviteter som på olika sätt berörde jämställdhetsfrågor, såsom föreläsningar, politisk paneldebatt samt inspirationsmässa och nattklubbskväll. Förhoppningen är att festivalen ska leda till ökad kunskap och inspiration för att göra Kalmar län och världen mer jämställd.


Nedan följer olika föreläsningar vi kan erbjuda, men tveka inte att kontakta oss för andra önskemål.

Föreläsningar

En jämställd arbetsplats

Föreläsningen En jämställd arbetsplats, också kallad Queens of Equality, hölls först under Queens of Kalmar.


I den pratar vi om arbetsmiljö utifrån trakasserier, diskriminiering och jämställdhetsarbete. Vi går igenom våldspyramiden, #metoo, normer och tystnadskultur. Föreläsningen innehåller även en workshopdel med diskussionsfrågor.


Tid: 1,5h (anpassningsbart)

Kontakta oss

Ett bättre klimat för alla

Under denna föreläsning går vi igenom hbtq-begrepp, grunder inom genus, normer och könsroller, diskriminering och trakasserier, lagar, sexuellt våld, begrepp så som slut shaming och victim blaming, våldspyramiden, konsekvenser av sexuellt våld hos den utsatta, bemötande och språkbruk. Vi skulle kunna säga att den täcker det vi tycker är det viktigaste kring jämställdhet och sexuellt våld. Föreläsningen avrundas med en workshop där vi fokuserar på förändringsarbete.


Tid: 2,5h

URSÄKTA ATT VI STÖR, men vi försöker förändra världen

Denna förelsäning, också kallad Queens of Change, hölls först under Queens of Kalmar.


URSÄKTA ATT VI STÖR, men vi försöker förändra världen är en personlig resa där vi utgår från våra erfarenheter av sexuellt våld och tar tillbaka makten över dem. Vi bryter tystnaden och pratar om de svåraste och jobbigaste ämnen, ibland med glimten i ögat. Föreläsningen tar upp tystnadskultur, victim blaming, hur det känns att bli utsatt som barn, att leva med PTSD och allt därtill. Denna föreläsning syftar till att beröra och öppna upp för diskussion.


Tid: 2h

Rekommenderas ej till barn under 13 år.

 
 
 

Briljanta tillsammans

kontakt@briljantatillsammans.se         

www.queensofkalmar.se